Book Details

France-Euro-Express 1. Nouveau Francia nyelvkönyv

4 990 Ft

A tankönyvjegyzéken szerepel.
A Nemzeti Tankönyvkiadó új 4 kötetes francia nyelvkönyvsorozatának 1. része, mely messzemenően figyelembe veszi a modern kommunikatív szemléletű nyelvoktatás és a magyar nyelvtanuló igényeit. Minden rész tankönyvből, munkafüzetből, hangkazettából és tanári kézikönyvből áll. Az első rész , a France-Euro-Express 1 tankönyvében a leckék alappárbeszédein kívül rengeteg, a végtelenségig variálható mikropárbeszéd és szerepjáték fejleszti a kommunikációs készséget, másrészt nagy hangsúlyt kap a kontrasztivitás, tehát mindazok a jelenségek, amelyek a magyar nyelvtanulóknak problémát okoznak. A nyelvtant röviden, lényegre törően tárgyalja, hosszas magyarázat helyett inkább táblázatok és frappáns példamondatok világítják meg a bonyolultabb pontokat. Gazdag civilizációs anyag és nyelvi játékok teszik teljessé az anyagot. Változatos feladatokat találunk mind a tankönyvben, mind a munkafüzetben, az előbbiek inkább a szóbeli, az utóbbiak pedig inkább az írásbeli készségek gyakoroltatását célozzák, természetesen nem kizárólagos jelleggel. Mindkét szerző a Magyarországi Francia Intézet nyelvtanára. A könyv előnyére válik, hogy az egyik szerző magyar, a másik francia, hiszen ez biztosíték egyrészt arra, hogy valóban élő francia nyelven íródott, a francia nyelv és kultúra valóban mélyreható ismeretével, másrészt arra, hogy a magyar viszonyokat és összehasonlítási alapokat is maximálisan figyelembe veszi. Egyébként maga a francia szerző is közel 20 éve él és tanít nálunk, tehát ő is jól ismeri a magyar viszonyokat és mindazokat a problémákat, melyek gondot okozhatnak a magyar nyelvtanulóknak.
Mind a tankönyvet, mind a munkafüzetet Kopper Ákos szellemes rajzai illusztrálják.
Az oktatócsomag fontos kiegészítője a 2×60 perces hangkazetta. Az első kazettán a könyv 15 leckéjének párbeszédei szerepelnek, továbbá a munkafüzet végén található tíz dal, a második kazettán pedig a könyv beszédértési gyakorlatai.
A tanári kézikönyv nagy segítséget jelent majd az új oktatócsomag tanításához. Az első részben a tankönyv és munkafüzet fejezeteinek általános feldolgozási javaslata található magyarul, a másodikban pedig az egyes leckék problémásabb pontjai, a kazetta szövegértési gyakorlatainak szövegkönyve, a munkafüzet keresztrejtvényeinek és egyéb játékos feladatainak megoldása, továbbá részletesen tárgyalja a fonetikát, a problémásabb nyelvtani pontokat és a civilizációs anyagot.

Kategóriák: , Címkék: ,

Termékleírás

Szerző: Szabó Anita – Michel Sooignet

Kiadó: Nemzeti Tankönyvkiadó

ISBN 9789631975000

144 oldal

További információk

Súly 0.471 kg
Méretek 28.5 x 20.4 x 1.0 cm

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

“France-Euro-Express 1. Nouveau Francia nyelvkönyv”értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.